erről-arról-amarról

erről-arról-amarról

hamubasült...

2010. április 19. - gond/ol/a

fortyog egy vulkán Izlandon, és porhamuval borítja be Európa légkörét. A mi égboltunkat is. Az égen nincsenek határok, és mi is Európához tartoznánk. (ilyenkor biztos!) Leálltak a repülőgépek, mert a hajtóművekre biztos veszélyes a vulkán kibocsátotta por. Hogy az egészségre mennyire s hogy egyáltalán-e, s majd mikor - ezt még nem tudják... A WHO óva int, a magyar szakértő - mint általában - bagatellizál és megnyugtat. Semmi óvintézkedésre nincs szükség... már felhigult, mielőtt földet érne , el fogja hagyni az országot a kedvező széljárással stb... (miért van nekem dejavue érzésem, vagy 25 évre visszamenően?) És mi irritálja a torkom? (biztos a bebeszélés...)

A vulkán meg csak fortyog. És én is. (mint fent, úgy lent)...

És közben -mint másiok - fotózom a látványt. Azt mondják, rendkivül szép ilyenkor a napnyugta.Kicsit későn mehettem ki fotózni, mire kiértem a töltésoldalba, már csak egy lilás csik maradt a Nap ból, a szürkeólom(por?)felhővel eltakarva. Afféle hamubasült Nap lett belőle

aztán a Maros fölött már csak a gyanusan sötét fellegek

és visszafelé ugyanott....

a töltésnél , a hidfőnél":

 És csak fortyogunk...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megosztaniamifontos.blog.hu/api/trackback/id/tr738322412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

14055 2010.04.20. 00:10:05

Tudod Alíz, én a mai kor egyik legnagyobb tragédiájának azt tartom, hogy miközben az emberi tudás, ismeretek iszonyatos gyors bővülése következtében úgy tűnik már lehetetlen polihisztornak lenni, és emiatt nagyon rá vagyunk szorulva egymás ismereteire, gyakorlatilag már nincs olyan szakember, akiről el tudnánk hinni, hogy legjobb tudása szerint a valóságot mondja. Iszonyatosan kiszolgáltatottak lettünk ezáltal.

13282 2010.04.20. 00:49:42

...én már nem hiszek senkinek... ezért is. (olykor már magamnak se.:) De azért -tán épp ezért - igyekszem informálódni többfelől, meg kicsit használni a saját fejemet is, meg a tapsztalataimat - persze nemigen vágnak egybe ezek...) Folyton mellékes szempontok érvényesülnek, és egy állandó manipuláció szenvedő alanyainak érzem magunkat sokszor. De annyira átlátszó az egész.... Csak tudnám mire föl... És mikor tekintenek már bennünket gondokodó, felnőtt, és ha nem is mindenben "szak"-os, de egyenrangú feleknek...?!

13709 2010.04.20. 06:40:55

kedves Alíz, talán majd erről is pontosabb, őszintébb ismeretekre tehetünk szert egy idő múlva, mint arra az általad is emlitett 25 évvel ezelőtti eseményre. Kiszolgáltatottak vagyunk...ahogy Zsuzsa is írta .....

12456 2010.04.20. 08:53:59

"fortyog egy vulkán Új-Zélandon" ??? Izlandon.

13282 2010.04.20. 09:42:59

zorka, kösz a helyesbitést, pár perccel megelőztél! épp azért jöttem ide, hogy kijavitsam! arra ébredtem, hogy rosszul irtam! (de a lényegtet, ill az eredményt tekintve - nálunk - majdnem mindegy...)

13282 2010.04.20. 09:48:41

kedves Valéria, sokszor még utólag se... egyébként tegnap már pedzegették , hogy a légszennyezettség az egészségi határérték sokszorosára emelkedzett bizonyos területeken (Keleten?), de rögtön hozzátették, hogy nem ártalmas mégse, mert csak rövid didegi tartott, és utána ismét a megengedett alá szált az érték persze, hallom újabb kiörés, meg egyebek (újabb légtérzár) - kérdés ez mennyi ideuig fog tartanI? (a torokkaparásom viszont - egyelőre? - elmúlt! :)
süti beállítások módosítása