erről-arról-amarról

erről-arról-amarról

bicikli és gáztűzhely

2011. június 08. - gond/ol/a

csöngött a telefon, melyik (külföldi)rokonom hivhat, villanyozódok fel, mig átslattyogok a számítógépem mellől a másik szobába, ahol a ritkán használatos vezetékes telefonom leledzik. Hadaró női hang elmondja , az értelmezhetetlen röviditésű kftje nevét, és lassan és nagyon kiváncsian érdeklődik, hogy - és itt az én teljes nevem mondja - velem beszél-e. Kivel mással beszélne, és nem mindegy neki, hogy kivel? hiszen egy listáról, ill. a telefonkönyvből nézhette ki a nevem... Hiába kérdem, hogy mi a kftje teljes neve, és mit csinál,  -ezt nagynehezen elárulja - hogy egy reklámcég... s  hogy csak 2 kérdést akar feltenni... közvéleménykutatásként... Nosza , ezt még kibirom (ha nem kell termékbemutatóra mennem, se wellnesshétvégére egy szállodába) erre még hajlandó vagyok. a kérdés a következő: milyen járművel járunk a városban( bár kiváncsi volt, hogy pontosan velem beszélt-e, mégis többes számot használ!) mondom: biciklivel, a második kérdés pedig , és most tessék figyelni: mivel főzünk: villannyal vagy gázzal. Hát ez tényleg "gáz"!.. Mi köze van egymáshoz a két kérdésnek? ( bicikli és gáztűzhely véletlen találkozás a boncasztalon - szép,  mint egy újsüttetű definíciója a szürrealizmusnak), és mit reklámozhatnak vajon? Netán villannyal működő kerékpárt? vagy ... egyáltalán, konyhai eszközöket, vagy közlekedéseiket... De rémes lehet, ha valakinek ez a foglalkozása, hogy ilyen kérdésekkel betör nyugodt otthonok csöndjébe... Bár, úgy tűnik, ők élvezik, mindenesetre türelmesebbek, (magukhoz)mint én(akár hozzájuk, akár magamhoz)... (de a csúcs az volt, mikor közöltem, hogy sajnálom, de nem érek rá, és erre dühösen megkérdezték, hogy akkor egyáltalán, miért vettem fel a telefont?!- majd le is csapták! Ők! Hát nem tudják elképzelni, hogy a rokonaimra pl. inkább ráérnék, mint rájuk!?? Ezt az önbizalmat!!!) (vagy nevezhetném másképp is? egy napjainkban elhiresült szóval?)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megosztaniamifontos.blog.hu/api/trackback/id/tr308322504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

59854 2011.06.08. 20:26:59

Aliz! Nyugodtan kimondhattad volna: pofátlanok. Ezt hívják "direct marketingnek".

179584 2011.06.08. 21:10:43

Az még viccesebb, hogy Svédországban be lehet jelentkezni egy bizonyos "nix telefon" központba, és akkor elvben nem kaphatsz reklám-hívást. Mi ezt több ízben is megtettük, mégis hívnak rendületlenül, a lehetö leglehetetlenebb idökben. Pofátlanok.

14055 2011.06.09. 08:36:12

Kedves Alíz! Számomra ebben a történetben az a legérdekesebb, hogy vajon miért válaszolnak az emberek ezekre a kérdésekre? Miért nem rakják le azonnal a telefont? Ha mindenki azonnal lerakná a telefont, amikor ilyen hívást kap, vajon meddig kísérleteznének?

13282 2011.06.09. 09:17:16

Anton! Nem szeretek ilyen (közönséges) szavakat se használni, se hallani ... de legfőképp a jelentésüket tapasztalni, persze...! (meg nem akarok azzal a szivnonnallal azonosulni, óhatatlanul -pedig olykor elkerülheteteln)

13282 2011.06.09. 09:19:52

Marijja... és nálatok mióta megy ez...? én már-már a "kiiratkozáson" gondolkodtam, mert főleg a mobilt használom, de szükségem van a vezetékesre is (ráadásul mostanában lett világos szűámomra, hogy sokkal kevésbé veszélyes az egészségre, mint a mobil...) (de ezek a hivások se használnak az egészségemnek!!!

13282 2011.06.09. 09:20:56

Kerekes Zs azt hiszem, sokan bedőlnek nekik, pláne, ha valamivel kecsegtetnek!
süti beállítások módosítása