erről-arról-amarról

erről-arról-amarról

tiszta tekintetek tüntetése

2012. december 18. - gond/ol/a

úgy látszik, betelt a pohár azaz most már észre is vették...

(hogy már rég túlcsorog)

valami elkezdődött, valami folytatódik

mert nem mehetett igy tovább

értesülni eseményektől távol a neten lehet, (a közszolgálati tévé, rádió nem alkalmas rá, mert részese is lett annak, ami tarthatatlan), s épp most nincs hang a gépemen, de nézem  és látom a tiszta diákarcokat (tanárarcokat is, mert most ugyanazon az oldalon, a tudásén, állnak, hogy a kultúra, a tudomány, a művészet ne legyen kizsigerezett, alultáplált s megvetendő ebben az országban)

nem hallom, de látom a tiszta tekinteteket

nem tudom, mit sikerül elérni, kijátsszák-e őket, mit annyiszor, de látom, nem visszakoznak, mennek, mennek, egyik helyről a másikra, most a Rádió elől, a Színművészeti termeiben határozták el az általános sztrájkot szerdától...

épp akkorra még a mi gimink is hirdetett egy tüntetésfélét, a szegedi előtt, ...  ki is gondoltam nézni oda (egykori tanár, szimpatizáns - mindig is volt bennem valami lázadó, csak akkoriban úgy véltem: "nem lázadást igényló talajon")... (s épp ma kaptam meghívót a 20-i karácsonyi koncertjükre is, na de ha sztrájk...?... remélem a koncertre, a kultúrára, épphogy nem vonatkozik... hiszen azért is van)

annak idején, a gimiben a "forradalom" definíciójaként, 3 ismérveként valami ilyesmit tanultam:

1. ha az elnyomott osztály már nem akar a régi módon élni...

2.ha az uralkodó osztály már nem tud a régi módon uralkodni...

3.ha kialakult egy feszült társadalmi, gazdasági, politikai (nota bene forradalmi) helyzet ...

akkor... jön a "gyökeres változás"

ezt meg a bölcs nagynéném emlegette, párszor:  "minden zsarnok uralma csak addig tart(hat), amíg fel nem lázadnak ellene..."

...

nohát lássuk, mi lesz...

nem vagyok felforduláspárti

de  a gyomrom már jónéhányszor felfordult a közelmúltban...

legyen végre egy normális, talpán s nem a feje tetején álló ország körülöttünk

persze, felfordulás nélkül

én bízom a tiszta tekintetek erejében! (szavaik nélkül is)

....

"veletek száguld, viv, ujjong a lelkem..."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megosztaniamifontos.blog.hu/api/trackback/id/tr518322660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

263397 2012.12.18. 12:10:02

"legyen végre egy normális, talpán s nem a feje tetején álló ország körülöttünk persze, felfordulás nélkül" 89-után is csak azért lett vértelen a rendszerváltás, mert az uralkodó maffia megkapta a vagyont. Akkor se volt esélye a demokráciának, bármit hazudozik akárki. Nem volt, mert nem engedik. Ellopják a forradalmakat is, mindig.

210560 2012.12.18. 18:06:22

Igen, nagyon úgy néz ki, hogy betelt(túlcsordult) egy pohár... Én személy szerint repesve figyelem a diákok igyekezetét...okos megszólalásaikat, ügyes akcióikat!! Hajrá, Gyerekek! :)
süti beállítások módosítása